EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ & TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ

KÄYTTÖEHDOT

ÖUN Drinks OÜ, rekisterinumero 12235317, osoite Lao, Karjan kylä, Saarenmaan seurakunta, Saaremaa 94248 (jäljempänä 'myyjä') ja asiakas, joka tekee tilauksen www.oun.ee verkkokaupan tilauslomakkeella ja tunnistaa itsensä antamalla henkilötietonsa (jäljempänä 'ostaja'), solmiva tämän sopimuksen verkkokaupan käyttöehdoista (jäljempänä 'sopimus').

VERKKOKAUPPA

1.1.   Öun-verkkokauppa (jäljempänä 'verkkokauppa') on myyjän luoma tilauslomake, jonka kautta tuotteet myydään ostajalle.

1.2.   Verkkokauppa sijaitsee Internet-osoitteessa: www.oun.ee

2.      YLEISTÄ

2.1.   Sopimuspuolten on keskinäisten suhteidensa sääntelyssä noudatettava Viron tasavallan lakeja sekä muuta sovellettavaa lainsäädäntöä ja sopimuksessa sovittua.

2.2.   Myyjällä on oikeus tehdä muutoksia tarjottuun verkkokauppapalveluun milloin tahansa.

2.3.   Myyjällä on oikeus muuttaa yksipuolisesti sopimuksen ehtoja olematta velvollinen ilmoittaa siitä ostajalle kirjallisesti sähköpostitse. Mikäli ostaja toimittaa tilauksen ennen ehtojen muutoksia, sovelletaan tilauksen tekohetkellä voimassa olleita ehtoja.

2.4.   Myyjän on asetettava sopimus saataville Internet-osoitteessa www.oun.ee palveluehdot-valikossa.

2.5 Kun verkkokauppaa käytetään muulla kielellä kuin viroksi, ehdot ovat nähtävissä myös käytetyllä kielellä. Mikäli käännöksistä on useita tulkintoja, virolainen versio saa etusijan.

2.6 Verkkokaupan tuotekuvat on tarkoitettu havainnollistaviksi.

3.      HINNAT, TUOTTEET JA OSTAMINEN

3.1. HINNAT

3.1.1. Kaikki verkkokaupassa näkyvät hinnat esitetään euroina ja sisältävät kaikki verot (sisältyy alv ja pakkausmaksu).

3.1.2. Myyjällä on oikeus muuttaa verkkokaupassa näkyviä hintoja milloin tahansa. Mikäli verkkokaupan hinnat ovat muuttuneet sen jälkeen, kun ostaja on toimittanut tilauksen, myyjä sitoutuu toimittamaan vastaavat tuotteet ostajalle tilauksen tekohetkellä voimassa olevilla hinnoilla. Ostajalla ei ole oikeutta vaatia korvausta hintaerosta.

3.2. TUOTTEET

3.2.1. Verkkokaupassa tarjolla olevia tuotteita myydään sekä luonnollisille että oikeushenkilöille.

3.2.2. Verkkokaupan tuotteet ovat varastossa ja ne toimitetaan asiakkaalle neljän (4) työpäivän kuluessa maksun vastaanottamisesta.

3.2.3.   Jos tuotetta ei ole varastossa eikä tilausta voida täyttää, verkkokaupan työntekijä ottaa yhteyttä ostajaan ja tarjoaa mahdollisen uuden toimitusajan tai tuotteen korvauksen vastaavalla tuotteella, jolla on sama hinta ja laatu, taikka palautuksen. Tässä tapauksessa ostajalle hyvitetään tavarat viimeistään neljäntoista (14) päivän kuluessa tilauksen tekemisestä.

3.3. OSTON TEKEMINEN

3.3.1. Ostaja valitsee halutut tuotteet ja sitoutuu antamaan tilauksen edellyttämät tiedot (yhteyshenkilö, puhelinnumero, osoite, sähköpostiosoite) sekä maksaa ostoksen.

3.3.2.   Ostaja sitoutuu toimittamaan tilauksen täyttämiseksi tarkat tiedot, jotka ovat tarpeen tilauksen täyttämiseksi. Myyjä ei ole vastuussa ostajan toimittamista virheellisistä tiedoista, joiden takia tilauksen toteuttaminen on mahdotonta, tai tällaisen laiminlyönnin seurauksista.

3.3.3.   Kauppa tapahtuu, kun ostaja on tehnyt tilauksen verkkokaupan kautta ja maksanut tilauksen.

3.3.4. Myyjä lähettää ostajalle automaattisen sähköpostin tilauksesta sekä maksun vastaanottamisesta.

4. MAKSUTAVAT

4.1. Tilaukset maksetaan myyjän pankkitilille tilausvahvistuksen perusteella.

4.2. Maksu tehdään virolaisten pankkiyhteyksien kautta verkkokauppaympäristön ulkopuolella Maksekeskus AS -palveluntarjoajan (Maksukeskus) turvallisessa maksuympäristössä.

4.3. Myyjällä ei ole pääsyä ostajan pankki- tai luottokorttitietoihin.

5. TOIMITUS JA VASTUU

5.1. TOIMITUSAIKA JA KULJETUSTIEDOT

Lisätietoja tavaroiden tilaamisesta tai +372 5192 1521.

Tavarat saapuvat ostajalle kolmen (3) työpäivän kuluessa maksun vastaanottamisesta. Tavarat toimittaa yhteistyökumppani Cargobus OÜ (rekisterinumero 10056042).

5.1.1. Ostajan on tarkistettava toimitettujen yhteystietojen oikeellisuus ennen tilauksen tekemistä, jotta vältetään viivästykset ja väärinkäsitykset tuotteiden toimittamisessa. Myyjä ei ole vastuussa tuotteiden toimitusviivästyksistä ja mahdollisista väärinkäsityksistä, jotka johtuvat viivästyksestä tai väärinkäsityksestä, joka johtuu ostajan toimittamien tietojen epätarkkuudesta tai virheellisyydestä.

5.1.2. Tilatut tavarat voidaan toimittaa vain Viron tasavallassa.

5.2. OSAPUOLTEN VASTUU JA VAHINKOJEN TAI TUOTTEIDEN VAHINGOITTUMISEN RISKIN SIIRTO


5.2.1 Tuotteen saatuaan ostajan on tarkistettava, että tavarat vastaavat tilauksen vaatimuksia.

5.2.2. Jos tuotteiden tarkastuksessa ilmenee, että tuotteisiin sisältyy tilaamattomia, viallisia tai rikkoutuneita pakkaustuotteita, myyjälle on ilmoitettava heti sähköpostitse osoitteeseen

5.2.3 Myyjä on vastuussa tavaran puutteista ja virheistä toimitushetkellä voimassa olleiden sopimusehtojen mukaisesti. Tässä tapauksessa myyjä korvaa vialliset tavarat. Jos tavaroita ei voida korvata, myyjän on palautettava viallisten tuotteiden kustannukset ostajalle.

5.2.4 Tuotteiden vaurioitumisen tai katoamisen riski siirtyy ostajalle tavaroiden vastaanottamisen yhteydessä. Myyjä ei ole vastuussa puutteista, jotka ovat syntyneet tavaran ostajalle toimittamisen jälkeen.

5.2.5 Myyjä ei ole vastuussa vahingoista, jotka aiheutuvat tilattujen tuotteiden väärinkäytöstä, eikä toimitusviivästyksistä, jos tämä johtuu myyjän ulkopuolella olevista olosuhteista ja/tai ylivoimaisesta esteestä, jota myyjä ei voi hallita.

6.  PERUUTTAMINEN

6.1. Mikäli tilauksen sisältö on juomia, elintarvikkeita tai muita päivittäiseen kulutukseen tarkoitettuja tuotteita, ostaja ei voi peruuttaa sopimusta velvoitelain 47 §:n 2 momentin 9 kohdan nojalla.

7. VALITUSMENETTELY

 7.1. Myyjän on vastattava ostajan tekemiin valituksiin, jotka on toimitettu sähköpostiosoitteeseen

8. SUORAMARKKINOINTI JA HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELY

8.1. Ostajan on annettava myyjälle selkeä ja tiedostettu suostumus henkilötietojensa käsittelyyn.

8.2. Myyjän tiedoksi tulleet henkilötiedot on merkittävä asiakasrekisteriin ja niitä on käytettävä myyntipalvelujen tarjoamiseen sekä tavaroiden tarjoamiseen ostajalle.

8.3 Myyjä saa käyttää ostajan toimittamia henkilötietoja (mukaan lukien nimi, puhelinnumero, osoite, sähköpostiosoite, pankkitiedot jne.) ainoastaan tilauksen käsittelyyn ja tavaroiden toimittamiseen ostajalle.

8.4 Myyjän on välitettävä henkilötiedot kuljetuspalvelua tarjoaville yrityksille tavaroiden toimittamiseksi sekä Maksukeskukselle maksujen suorittamiseen tarvittavat tiedot.

8.5 Myyjä lähettää uutiskirjeitä ja tarjouksia ostajan sähköpostiosoitteeseen vain, jos ostaja on ilmoittanut suostumuksensa kirjoittamalla sähköpostiosoitteensa verkkosivustolle ja ilmoittamalla haluavansa vastaanottaa suoria sähköpostiviestejä.

8.6 Ostaja voi lopettaa sähköpostitarjousten ja uutiskirjeiden tilaamisen milloin tahansa ilmoittamalla yritykselle sähköpostitse osoitteeseen tai noudattamalla tällaisissa sähköposteissa annettuja ohjeita.

Henkilötietoja käsittelee ÖUN Drinks OÜ, rekisterinumero 12235317, osoite Lao, Karjan kylä, Saarenmaan seurakunta Saaremaa 94248.

Tutustu tietosuojakäytäntöömmesaadaksesi lisätietoja siitä, miten käsittelemme henkilötietoja.

9. KÄYTTÖEHDOT JA NIIDEN MUUTOKSET

9.1. Vahvistamalla tilauksen ostaja hyväksyy verkkokaupan käyttöehdot ja tietosuojakäytännön sekä sitoutuu niiden noudattamiseen.

9.2. Myyjän ja ostajan välinen myyntisopimus tulee voimaan, kun myyjä on vastaanottanut tililleen maksettavan ostosumman.

9.3. Myyjällä on oikeus muuttaa verkkokaupan käyttöehtoja sekä tarjolla olevien tuotteiden hintoja. Ilmoitus muutoksista julkaistaan verkkokauppaympäristössä. Kaikkiin liiketoimiin sovelletaan kaupan ajankohtana voimassa olevia ehtoja ja hintoja.

9.4. Myyjällä on oikeus peruuttaa tilaus, mikäli verkkokaupassa näkyvä tuotteen hinta oli virheellinen teknisen virheen vuoksi.

10. KIISTOJEN SELVITTÄMINEN

10.1. Ostajan on lähetettävä verkkokauppaa koskevat valitukset sähköpostitse osoitteeseen tai puhelimitse numeroon

+372 51921521.

10.2. Jos ostaja ja verkkokauppa eivät pysty ratkaisemaan riitaa sopimuksella, ostaja voi ottaa yhteyttä kuluttajariitalautakuntaan. Kuluttajariitalautakunnalla on toimivalta ratkaista myyjän ja kuluttajan ostajan välisistä sopimuksista johtuvat riidat. Lautakunta käsittelee ostajavalitukset ilmaiseksi. 

Tietosuojakäytäntö

HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELY

Öun on sitoutunut suojelemaan asiakkaiden ja käyttäjien yksityisyyttä. Siksi olemme laatineet nämä tietosuojakäytännön periaatteet, jotka käsittelevät asiakkaan tietojen keräämistä, käyttämistä, julkaisemista, luovuttamista ja tallentamista. Toimintamme internetissä vastaa kaikkia asiaankuuluvia toimia sekä vastaavia EU-asetuksia ja Viron tasavallan lainsäädäntöä. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

www.oun.ee-verkkokaupan henkilötietojen vastaava käsittelijä on ÖUN Drinks OÜ, rekisterinumero 12235317, osoite Lao, Karja küla, Saaremaa vald, Saaremaa 94248, Viro, sähköpostiosoite.

 

Henkilötietojen suojaaminen

Öun soveltaa kaikkia varotoimia (mm. hallinnollisia, teknisiä ja fyysisiä) asiakkaan henkilötietojen suojaamiseksi. Tietoja pääsevät muuttamaan ja käsittelemään ainoastaan siihen valtuutetut henkilöt.

 

Turvallisuus

Henkilötietoja säilytetään zone.ee:n ja Directon palvelimilla, jotka sijaitsevat Euroopan unionin jäsenmaan tai Euroopan talousalueeseen kuuluvien valtioiden alueella. Tietoja voidaan välittää sellaisiin maihin, joiden henkilösuojatasoa Euroopan komissio pitää riittävänä, sekä niihin yhdysvaltalaisiin yrityksiin, jotka toimivat Privacy Shield -järjestelyn puitteissa. Henkilötietoihin pääsevät käsiksi verkkokaupan työntekijät, jotka voivat tutustua henkilötietoihin ratkaistakseen verkkokaupan käyttöön liittyviä teknisiä kysymyksiä sekä tarjotakseen asiakastukipalveluita. Verkkokauppa soveltaa asianmukaisia fyysisiä, organisatorisia sekä tietoteknisiä turvatoimia suojatakseen henkilötietoja tahattomalta tai laittomalta tuhoamiselta, katoamiselta, muuttamiselta sekä niiden luvattomalta käytöltä ja julkistamiselta. Henkilötietojen välittäminen verkkokaupan valtuuttamille käsittelijöille (esim. kuljetuspalvelun tarjoaja sekä maksukeskus) tapahtuu verkkokaupan ja valtuutettujen käsittelijöiden välisen sopimuksen mukaisesti. Valtuutetut käsittelijät ovat sitoutuneet noudattamaan asianmukaisia suojatoimenpiteitä henkilötietoja käsitellessään.

 

Mitä tietoja kerätään?

Verkkosivulla vierailemisen yhteydessä kävijästä kerätään yksilöimättömiä teknisiä tietoja.

Palveluympäristöissä henkilötietoja kerätään myös palvelujen tarjoamiseksi ja henkilöiden tunnistamiseksi. 

Tekniset tiedot rajoittuvat käytetyn tietokoneen tai tietokoneverkon Internet-osoitteeseen (IP-osoitteeseen), tietokoneen selaimen ja käyttöjärjestelmän ohjelmistoversioon sekä vierailun ajankohtaan (kellonaika, päivämäärä, vuosi). IP-osoitteita ei liitetä henkilön tunnistamisen mahdollistaviin tietoihin, paitsi palveluympäristöissä, joissa se on ylimääräinen turvatoimi.

Verkkosivuilla vierailuista kerätään tietoja, jotta verkkosivuja ja palveluympäristöjä voidaan parantaa ja tehdä niistä käyttäjäystävällisempiä.

Palveluympäristöissä (mm. verkkokaupassa) kerätään henkilötietoja sopimusten täyttämiseksi ja tietoja henkilöitä kiinnostavista aiheista (mm. ostoskorin sisältö, mieltymykset, suhtautuminen, käyttäytyminen jne.), jotta kohdennetun tiedon välittämistä voidaan mahdollisuuden mukaan parantaa ja parantaa sitä kautta palveluiden käytön asiakaskokemusta ja suoramarkkinointia. Luonnollisista henkilöistä kerättäviä tietoja ovat tarvittaessa nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero, kaupunki ja maa. Jotta voimme käsitellä oikeushenkilöiden tietoja, keräämme rekisterinumeron, ALV-numeron, nimen, maan, osoitteen sekä sähköpostiosoitteita yhteydenottoja ja laskun lähettämistä varten, yritystä edustavien yhteyshenkilöiden nimiä ja heidän sähköpostiosoitteitaan sekä puhelinnumeroitaan.

Kun palvelut maksetaan luottokortti- tai pankkilinkkipalvelun kautta, pääsy pankkikortti- ja pankkitietoihin on ainoastaan Maksekeskus AS:llä, joka ilmoittaa ainoastaan tietoa maksun onnistumisesta.

Tilaaja antaa suostumuksensa palveluun liittyvien ja siihen tarvittavien henkilötietojen keräämiseen tilatessaan palvelun. Suostumus katsotaan annetuksi palvelun tilaamisen myötä vastaavalla aikaleimalla.

 

Käsittelyn tarkoitus ja oikeusperusta. 

Käsittelemme henkilötietojasi seuraaviin tarkoituksiin ja oikeusperustein:

kanssasi solmittavan tai solmitun sopimuksen solmimiseen ja täyttämiseen;

oikeutetun edun perusteella, esim.

ottaaksemme sinuun yhteyttä markkinointitarkoituksessa, jos aiemman kontaktin perusteella on mahdollista olettaa, että olet kiinnostunut vastaavasta tarjouksesta etkä ole ilmaissut tyytymättömyyttä tai vastustanut vastaavaa yhteydenottoa.

verkkosivun ja palveluiden käyttötilastojen ja muun verkkosivun käyttöä koskevan yksilöimättömän teknisen tiedon keräämiseen, jonka tarkoituksena on täydentää verkkosivua ja palveluita;

ottaaksemme sinuun yhteyttä kysyäksemme palautetta palveluistamme ja tuotteistamme asiakastyytyväisyyskyselyn suorittamistarkoituksessa, ellet ole ilmaissut tyytymättömyyttä tai vastustanut vastaavaa yhteydenottoa.

täyttääksemme lain mukaiset velvollisuutemme.

 

Kenelle henkilötietoja välitetään?

Henkilötiedot välitetään myyntisihteerille ostosten ja ostohistorian hallinnointia ja asiakasongelmien ratkaisemista varten.

Henkilötiedot välitetään markkinointipalveluita tarjoavalle yhteistyökumppanille palveluiden käyttöön liittyvän asiakaskokemuksen parantamista ja suoramarkkinointia varten.

Nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite välitetään asiakkaan valitsemalle kuljetuspalvelun tarjoajalle. Jos kyseessä on lähetin toimittama tuote, yhteystietojen lisäksi välitetään myös tuotteen toimitusosoite.

Jos palveluntarjoaja hoitaa verkkokaupan kirjanpidon, henkilötiedot välitetään palveluntarjoajalle kirjanpitotoimia varten.

Henkilötietoja voidaan välittää IT-palvelujen tarjoajalle, jos se on välttämätöntä verkkokaupan toimivuuden tai tietojen säilyttämisen takaamiseksi.

 

Suostumuksen peruuttaminen

Jos henkilötietojen käsittely tapahtuu asiakkaan suostumuksella, asiakkaalla on oikeus perua suostumus ilmoittamalla siitä myyntisihteerille sähköpostitse

 

Säilyttäminen

Jos ostos on suoritettu verkkokaupassa ilman asiakastiliä, ostohistoriaa ja siihen liittyviä henkilötietoja säilytetään kolme vuotta, paitsi silloin, jos vastaavia tietoja on säilytettävä kirjanpitoa tai kuluttajariitojen ratkaisemista varten.

Kirjanpitoon tarvittavia henkilötietoja säilytetään seitsemän vuotta.

 

Poistaminen

Henkilötietojen poistamista varten on otettava yhteyttä sähköpostitse . Poistopyyntö tulee allekirjoittaa sähköisesti, ja siihen vastataan kuukauden kuluessa ja tarkennetaan tietojen poistojakso.

 

Siirtäminen

Sähköpostitse esitettyyn ja sähköisesti allekirjoitettuun henkilötietojen siirtopyyntöön vastataan kuukauden kuluessa. Myyntisihteeri tunnistaa henkilöllisyyden ja ilmoittaa siirrettävistä henkilötiedoista.

 

Suoramarkkinointiviestit

Sähköpostiosoitetta ja puhelinnumeroa käytetään suoramarkkinointiviestien lähettämiseen, jos asiakas on antanut vastaavan suostumuksen. Jos asiakas ei halua vastaanottaa suoramarkkinointiviestejä, hänen on painettava sähköpostin alareunassa olevaa linkkiä tai otettava yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen .

 

Kiistojen ratkaiseminen

Henkilötietojen käsittelyyn liittyvien kiistojen ratkaiseminen tapahtuu sähköpostitse . Valvontaviranomainen on Viron tietosuojaviranomainen (Eesti Andmekaitse Inspektsioon,).

EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ

Tällä verkkosivulla käytetään evästeitä. Ne ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallennetaan käyttäjän laitteeseen (tietokone, tabletti, älypuhelin) tämän vieraillessa verkkosivulla. Evästeet ovat välttämättömiä, jotta voimme analysoida käyttäjien käyttäytymistä ja parantaa verkkosivun käyttömukavuutta. Käyttäjää ei pysty tunnistamaan kyseisten tietojen pohjalta.

Mihin käytämme evästeitä?

- Evästeet ovat välttämättömiä verkkosivustomme toiminnalle. Niihin kuuluvat esimerkiksi evästeet, joiden avulla voit kirjautua sisään verkkosivustomme suojatuille alueille, käyttää ostoskoria tai sähköisiä laskutuspalveluita.

- Toiminnalliset evästeet tukevat verkkosivustomme suorituskykyä ja toimivuutta, mutta ne eivät ole välttämättömiä sivun toiminnalle. Kyseisten evästeiden avulla verkkosivusto tunnistaa käyttäjän ja muistaa (haluttaessa) asiakkaan kirjautumistiedot, sallii ostoskoriin lisättyjen tuotteiden tallentamisen tietyksi ajaksi jne.

- Analyysievästeet mittaavat verkkosivulla vierailemista ja kartoittavat käyttäytymismalleja. Öun käyttää niiden mittaamiseen yleistä Google Analytics -analytiikkaohjelmistoa. Saadut tiedot auttavat meitä ymmärtämään paremmin kävijöiden käyttäytymistä verkkokaupassa, mikä antaa meille mahdollisuuden tarjota käyttäjälle parhaita teknisiä ratkaisuja. Kyseisiä evästeitä käytetään vain tilastojen keräämiseen, eikä niiden avulla tunnisteta yksittäisiä kävijöitä.

Öunan verkkosivulla käytetään useita luotettavia kolmansien osapuolien evästeitä (Google Inc., Google Analytics, Facebook Inc.). Se mahdollistaa käyttäjälle sivujen jakamisen sosiaalisissa verkostoissa sekä kohdistettujen ja sopivien mainosten näyttämisen. Evästeet sallivat mainosten näyttämisen esimerkiksi Googlen ja Googlen kumppaniyritysten eri alustoilla. Meillä ei ole pääsyä kolmansien osapuolten asentamiin evästeisiin, ja niiden asennukseen ja käyttöön sovelletaan asentajan omaa tietosuojakäytäntöä. Voit lukea lisää evästeistä Viron tietosuojaviranomaisen (Andmekaitse Inspektsioon) verkkosivulta.

Käyttäjä voi itse hallita evästeitä. Useimmissa tapauksissa verkkoselaimen voi säätää niin, että evästeiden käyttöä rajoitetaan tai se lopetetaan kokonaan. Evästeisiin liittyviä laitteita voidaan optimoida kaikilla nykyaikaisilla selaimilla. On kuitenkin syytä muistaa, että verkkosivun päätavoitteiden täyttämiseen tarvittavien evästeiden käytön rajoittaminen saattaa vaikuttaa käyttäjäkokemukseen ja/tai palveluvalikoimaan, jota tarjoamme verkkokaupassa.